Нова ЦПН издања

Нова ЦПН издања

Центар за промоцију науке је на овогодишњем Сајму књига представио чак четири нова издања[:]

Knjige

Центар за промоцију науке је на овогодишњем Сајму књига представио чак четири нова издања: Научну комуникацију Пјера Ласла, Срећу Данијела Нетла, Недовршену игру Кита Девлина, и дечју научнопопуларну књигу Како биљке расту? Лоренса Лоурија.

Igra

stand

Научнопопуларна књига: Срећа, аутора Данијела Нетла, представљена је на ЦПН штанду у суботу, 31. октобра. Овај угледни бихевиорални биолог, психолог и антрополог, истражује у својој књизи због чега тежимо да будемо срећни, како достижемо виши ниво среће, као и различите начине на које се срећа интерпретира у разним културама, откривајући и како су се дефиниције и извори среће мењали кроз време.

Лепршави назив књиге нипошто не треба да завара читаоца, јер ово издање свакако не спада у безбројне бестселере популарне психологије.

Komunikacija

Izdanja

Још једно значајно издање за ЦПН, представљено истог дана када и Срећа, је књига Научна комуникација Пјера Ласла. У питању је збирка мудрих и питких савета научницима који, усмерени на своја истраживања и рад, често занемарују комуникацијске способности и важност потребе да свој рад на што једноставнији и забавнији начин прикажу другима.

Књига Научна комуникација: практични водич прво је издање ове врсте на српском језику, а намењена је научницима, инжењерима, наставном кадру, новинарима, лекарима, уредницима и издавачима – укратко, свакоме ко жели да тешко разумљиве податке „дешифрује“ у разумљив и интересантан језик.

CPN

Остале активности