Битка за знање

Битка за знање

У понедељак, 27. марта, потписан је Протокол о сарадњи Мреже регионалних центара и центара за стручно усавршавање наставника, Фонда Б92 и ЦПН[:]

Bitka za znanje_27032017
У понедељак, 27. марта, тројни протокол о сарадњи у оквиру пројекта „Битка за знање“ потписали су Зорица Николић, председница Управног одбора Мреже регионалних центара и центара за стручно усавршавање наставника, Веран Матић, директор Фонда Б 92, иницијатора пројекта, и Немање Ђорђевића, директора Центра за промоцију науке.

Центар за промоцију науке, на чију иницијативу је прошле године у Центрима за стручно усавршавање наставника, отворено дванаест научних клубова уз подршку локалне самоуправе, сарађује на пројекту „Битка за знање“, који је покренуо Фонд Б92.

Овај пројекат за циљ има опремање свих основних школа у Србији ИТ и роботичком опремом, као и обуку наставника да ову опрему користе као наставно средство, а обуке су сада организоване и у научним клубовима широм Србије.

Крајњи циљ пројекта „Битка за знање“ јесте да се уз помоћ учења програмирања кроз игру код ученика развију критичко мишљење и вештине решавања проблема, али и да се мотивишу да се у будућности баве такозваним СТЕМ занимањима (природне и математичке науке, технологија и инжењерство).

У оквиру програма планирано је и организовање такмичарске лиге КОДиграња у којој ће учествовати деца из целе Србије, са циљем да се технолошки описмене и стекну вештине неопходне за данас најтраженија занимања.

Досад су обуке за наставнике одржане у научним клубовима у Ужицу, Нишу, Крагујевцу и Смедереву, а ускоро ће бити одржане у Крушевцу и Лесковцу.

Обуке наставника за коришћење ИТ и роботичке опреме у настави организоваће се у школама широм Србије до половине априла ове године.

Остале активности