ЦПН на Миксеру

ЦПН на Миксеру

ЦПН изложба „Бројеви“ представљена је на Миксер Фестивалу

Brojevi

У сарадњи са порталом Designed.rs и Центром за промоцију науке изложба „БРОЈЕВИ“ приказана је од 3. до 7. јуна, на Миксер Фестивалу, у Дизајн Хабу.

На фестивалу је изложено осам радова младих аутора из 2014. и 2015. године.

Представљени су бројеви 7 – Тамара Пешић ;  1,618 златни пресек – Марина Милановић; број 137 – Марко Пураћ; Гоогоол – Вања Викало ;  118 – Давор Громиловић, али и три рада прошлогодишњих учесника изложбе: 13 – Предрага Марковића, 0 – Славимира Стојановића и имагинарни број – Слободана Јовановића.

Целокупна изложба била је представљена у оквиру четвртог Маја месеца математике од 12. до 30. маја у Галерији науке и технике САНУ.

Izlozba-BROJEVI-Mikser-2015-10

МИКСЕР је мултидисциплинарна платформа која подстиче развој креативне економије земље и региона, и успоставља дијалог између савремених глобалних тенденција и домаће и регионалне праксе.

Организација МИКСЕР покренула је МИКСЕР ФЕСТИВАЛ највећу регионалну смотру креативности и иновација и основала МИКСЕР ХAУС – Балкански дизајн центар, перманентни мултифункционални простор за културне, едукативне и комерцијалне активности, смештен у инспиративном здању некадашње индустријске гараже.

Захваљујићи синергији оба Миксерова пројекта лоцирана у Савамали, овај запуштени кварт пролази кроз процес урбане трансформације у прогресивни културни дистрикт.

Остале активности