ЦПН и „Играј безбедно“

ЦПН и „Играј безбедно“

У оквиру пројекта „Играј безбедно“ ЦПН указао на то како научнопопуларни садржаји помажу безбедност деце на интернету[:]

У суботу, 23. новембра, под покровитељством Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, у Земуну се одржала конференција на тему „Безбедност деце на интернету“. Конференцију, која је могла да се прати и путем живог преноса на интернету, организовао је Центар за едукациjу и истраживање у медицини, екологиjи и социологиjи (ЦЕРМЕС).

Конференција је део пројекта „Играј безбедно“, који је окупио велики број партнера, а обухвата и низ других активности. Једна од њих је такмичење за ученике од 13 до 18 година, међу којима ће бити урађена и анкета. Поред поменуте, у оквиру пројекта у јануару се организује још једна завршна конференција.

На конференцији о безбедности деце на интернету, говорило се о томе колико смо свесни сопствених избора, како они из виртуелног света обликуjу нашу стварност, где се криjу опасности, а где лепота, знање и мудрост живота. ЦПН се представио одговарајући на питање – како научнопопуларни садржаји помажу безбедности деце на интернету.

Остале активности