ЦПН на Сајму књига 2016.

ЦПН на Сајму књига 2016.

На штанду у хали 2а на Београдском сајму, Центар је од 23. до 30. октобра представио 860 издања научне заједнице, као и три своја нова издања

У недељу, 23. октобра, на дан отварања 61. Међународног сајма књига, отворен је и штанд Центра за промоцију науке. Том приликом штанд су посетили Гордана Предић, државна секретарка у Министарству просвете, и Никола Танић, помоћник министра за основна истраживања и развој научноистраживачких кадрова у МПНТР.

На штанду који је радио до затварања Сајма, 30. октобра, гости из Министарства разговарали су о издаваштву научне заједнице у Србији са Немањом Ђорђевићем, директором Центра, и Иваном Умељићем, уредником Групе за издаваштво Центра за промоцију науке.

„Центар за промоцију науке излаже више од 860 публикација из области научног издаваштва, а на нашем штанду своје публикације представљају 124 научноистраживачке институције”, истакао је Немања Ђорђевић током разговора.

_MMM4788

_MMM4831

Штанд Центра за промоцију науке налазио се на штанду у Хали 2а. Тема овогодишњег сајaмског наступа Центра за промоцију науке био је сажет у слогану ТРИ КУЛТУРЕ. Овим називом, као и дизајном и визуелним концептом, Центар је покушао да укаже на једно од најсавременијих промишљања о данашњем односу науке, културе и друштва.

Током сајма, Центар је представио и два своја нова издања: „Одравњивање“, прву филозофску расправу у форми стрипа икад објављену код нас, „Увод у објављивање научних публикација“, водич за докторанде, као и нови број часописа Елементи.

Поред нових Елемената по цени од 290 динара, на штанду ЦПН посетиоци су могли да купе и комплет претходних 6 бројева, уз елементарни попуст и по цени од само 1500 динара.

Остале активности