ЦПН на Универзитету Твенте

ЦПН на Универзитету Твенте

На Универзитету Твенте у Енсхедеу, у Холандији, одржан је састанак партнера на пројекту PESHES[:]

twente slova

11, 12. и 13. јуна, на Универзитету Твенте у Холандији одржан је састанак партнера на пројекту PESHES. Центар за промоцију науке је, заједно са још 15 институција, партнер у пројектном конзорцијуму. Испред ЦПН-а састанку су присуствовали Добривоје Лале Ерић, руководилац Сектора за међународну сарадњу, Љиљана Илић, задужена за односе с јавношћу, и Владимир Цицвара који води пројектни сајт и обезбеђује техничку подршку.

hans

На састанку се разговарало о наредним корацима ка побољшању управљања, рада и квалитета високошколских установа и система у Србији, а најважнија тема састанка био је одабир индикатора на основу којих би се на објективан и поуздан начин оцењивао квалитет високошколских установа и студијских програма у Србији.

Овом приликом детаљније су представљени холандски модели и приступи у високообразовном процесу, а учесници састанка су током ове студијске посете имали прилику да се упознају са организационим моделом и радом на Универзитету Твенте.

twente_klupe

Координатор пројекта PESHES је проф. др Сима Аврамовић, декан Правног факултета Универзитета у Београду. Поред ЦПН-а и Универзитета у Београду, остале партнерске институције у конзорцијуму су: Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Универзитет у Новом Саду, Универзитет у Нишу, Универзитет у Крагујевцу, Државни универзитет у Новом Пазару, Универзитет Сингидунум, Републички завод за статистику, Национална служба за запошљавање, Конференција академија струковних студија Србије, Универзитет Твенте, Универзитет у Ријеци, Политехнички универзитет у Торину и Политехнички универзитет у Валенсији.

ravelijn

Остале активности