ЦПН сарадња са Кином

ЦПН сарадња са Кином

Центар за промоцију науке угостио је кинеску делегацију Пекиншке организације за промоцију науке

[:]

IMG_4252-600px

Петочлана делегација челника Пекиншке асоцијације за науку и технику BAST (Beijing Association for Science and Technology) била је гост Центра за промоцију науке.

Координатори Центра за промоцију науке представили су гостима активности везане за организовање научнопопуларних манифестација, радионица, изложби, издавачку активност, пројекте и облике сарадње које Центар реализује са бројним међународним партнерима.

IMG_4243-600px

Међу представљеним активностима Центра, највећу пажњу кинеских гостију привукла је научнопопуларна манифестација Мај месец математике, која се тренутно одржава у Београду и другим градовима широм Србије.

Представници BAST-а упознали су тим ЦПН-а са својим програмима, начином рада и организационом структуром своје организације.

Сваке године BAST организује размену за око 17 милиона ученика и студенатаа сваког марта окупи око 20.000 младих на такмичењу у иновацијама.

Председник организације BAST је истакао, „ЦПН и BAST су научне институције које се баве сличном делатношћу, те постоји пуно простора за заједничку сарадњу ове две организације.“

IMG_4233-600px

Остале активности