ЦПН у Бриселу

ЦПН у Бриселу

У Бриселу је 19. октобра одржан први радни састанак у овиру пројекта STEM School Label, финансираног из европског програма Еразмус+ а на коме је ЦПН партнер[:]

2043-00091_stadhuis_van_brussel

У просторијама European School Net-a, организације из Брисела која је уједно и координатор пројекта STEM School Label, одржан је први радни састанак на коме су присуствовали сви партнери, а међу њима и тим Центра за промоцију науке.

Пројекат који је финансиран из европског програма Еразмус+ међу својим циљевима има успостављање критеријума и креирање алата за самооцењивање који ће помоћи основним и средњим школама у Европи да оцене колико у свом раду, настави и ваннаставним активностима примењују СТЕМ дисциплине (енгл: Science, Technology, Engineering, Math – наука, технологија, инжењерство и математика) а уједно ће прикупити примере добре праксе који ће бити објављени на посебној платформи и преведени на 5 језика, укључујући и српски језик. Пројекат ће укључити наставнике, директоре, представнике из сектора индустрије и друге друштвене актере са циљем да се ученици више заинтересују за СТЕМ дисциплине.

Предвођени European School Net-ом, конзорцијум овог пројекта чине и Ciencia viva из Португала, Универзитет из Стразбура – Maison Pour la Science en Alsace, Ugdymo Pletotes Centras из Литваније и Центар за промоцију науке.

Остале активности