ЦПН у Нишу

ЦПН у Нишу

Округли сто „Наука и техника за девојке“, у Нишу 28. новембра, привукао је више од стотину девојака заинтересованих за научна занимања[:]

На округлом столу под називом „Наука и техника за девојке“, који je одржан у Ректорату Универзитета у Нишу, у четвртак, 28. новембра, говорило се о родној равноправности у науци и оснаживању девојака када је реч о одабиру занимања у области науке.

Тема о већем учешћу жена у науци заинтересовала је преко стотину девојака из Ниша и околине. На трибини су, поред Дивне Вучковић, координаторке за промоцију технолошких иновација и ИКТ активности ЦПН-а, говориле и учеснице запослене на Електронском факултету у Нишу, Саобраћајном факултету у Нишу и Београду, као и на Вишој пословној школи и Економском институту у Београду.

Врло инспиративан говор одржала је Јелена Петровић, инжењерка рачунарства и информатике из компаније Морена Инжењеринг, која је говорила о свим изазовима кроз које пролазе жене у савременом пословном окружењу, али и о добрим странама избора занимања у области природних наука.

Једна од тема на округлом столу била је и усмеравање девојака за избор у техничким, информационим и комуникационим наукама и како креирати друштвену климу која мотивише и одаје признање девојкама које бирају занимања у овим областима.

Овај округли сто је део пројекта „Учешће жена у науци и технологији: изазови, могућности и пут напред“, који је добио финансијску и техничку подршку Центра за промоцију науке као један од пројеката одабран на Јавном позиву за 2013. годину.

Остале активности