ДНК Дан #4

 

Историја човечанства није представљена само великим вођама, ратовима и уговорима. Историју су обликовали и обични људи који живе своје животе слично као и ми. О томе ћемо данас истраживати! Данас приказујемо историју свог комшилука и своју личну историју! Правимо временску ленту на којој ће бити сва открића о прошлости до којих дођемо!

 

Ленту можеш направити на два начина:

 

  1. Као једну линију на коју ћеш унети  догађаје и датуме везане и за своју историју и са историју свог краја. Са доње стране ленте треба да обележиш догађаје, предмете или године рођења људи који су значајни за твој комшилук. Са горње стране ленте треба да обележиш догађаје који су важни за твој живот у том комшилуку. Поред самих догађаја, било би супер да даш њихов кратак опис! Такође, осим одговора на ова питања, увек можеш да додаш и тачке које означавају нешто битно, а што смо пропустили да питамо.

 

2. Као две линије, при чему ће једна временска линија да се односи на догађаје твоје историје, а друга на догађаје везане за твој крај. На обе линије, са доње стране ленте треба да забележиш годину и кратак опис догађаја који представља одговор на дато питање. Са горње стране треба те догађаје да прикажеш тако што ћеш да ставиш предмет, фотографију или да нацрташ нешто што ће догађај да опише. Такође, осим одговора на ова питања, увек можеш да додаш и тачке које означавају нешто битно, а што смо пропустили да питамо.

 

Готове временске ленте пошаљи на групне четове, а уз њих можеш додати и старе фотографије, фотографије предмета, цртеже, видео снимке и звучне снимке како бисмо научили нешто о теби!

 

Потребан материјал:

Папир, лепљива трака, оловке, бојице, фотографије и предмети по избору.

————————————————-

Дневник данашњег истраживања за старије од 11 година налази се на овом линку и може бити сјајна допуна временској ленти!

————————————————–

Постоји један сјајан музеј у граду по имену Horeum Marggi. Знате ли где се налази и како се данас зове? У њега можемо уронити кроз виртуелну реалност! Преузмите апликацију са сајта на овом линку: heritagesolutions.org укључите је и онда телефон усмерите према овим фотографијама испод, и онда чекајте да прошлост дође код вас.