Докторати у ЦЗКД-у

Докторати у ЦЗКД-у

У четвртак, 23. фебруара, одржана је промоција књиге „Докторати у прози: Илустроване приче“ у Малој сали Центра за културну деконтаминацију

[:]unnamed (1)

Центар за културну деконтаминацију је 23. фебруара по први пут у својим просторијама угостио промоцију једног издања Центра за промоцију науке, и то књиге „Докторати у прози: Илустроване приче“ аутора Николе Здравковића и Ивана Умељића. Промоција је била одржана у Малој сали, и присуствовало јој је четрдесетак људи.

На промоцији су говорили, поред аутора књиге, и др Милена Драгићевић-Шешић, руководитељка УНЕСКО катедре за социјалну политику и менаџмент и професор културне политике, културног менаџмента, културних и медијских студија на Универзитету уметности у Београду, и Томица Мишљеновић, докторанд на Биолошком факултету у Београду и руководилац програма за биологију у Истраживачкој станици Петница. Разговор је модерирала Луна Ђорђевић, истраживач у ЦЗКД-у.

unnamed (2)

Др Драгићевић-Шешић је публици пренела искуства из академоског света када су у питању докторске студије и дисертације, наглашавајући новине у свету науке које често долазе кроз рад младих истраживача, као и чињеницу да је за већину истраживачких тема тзв. интердисциплинарност природна појава. Мишљеновић је, са друге стране, детаљно представио истраживачке, али и бирократске и финансијске изазове са којима се сусрећу докторанди данас.

unnamed

Остале активности