Х2020 и предузећа у Србиjи

Х2020 и предузећа у Србиjи

(ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ) Jош jедан Хоризонт четвртком одржан у ЦПН Научном клубу[:]

h2020-2

Популарност чувеног европског проjекта Хоризонт 2020 никако не престаjе, што нимало не чуди имаjући у виду чињеницу да jе проjекат „тежак“ 70,2 милијарде евра за период 2014–2020. Како би цивилном сектору, научницима, привредницима и свима заинтересованима за аплицирање на проjекту олакшао процедуру, ЦПН наставља са програмом под именом Хоризонт четвртком.

Хоризонт четвртком има мисиjу да упозна домаћу jавност са свим детаљима у вези са самим проjектом, као и да разjасни недоумице око аплицирања и представи непосредна искуства националних контакт особа за Републику Србиjу са протоколима Хоризонта 2020.

Након серије успешних скупова одржаних у Научном клубу Центра за промоцију науке, 25. септембра 2014. године, у 15 часова, програм Хоризонт 2020 jе поново представљен заинтересованим посетиоцима.

Учесници су били Александар Белић, државни секретар Министарства за просвету, науку и технолошки развој, и Тијана Кнежевић, национална контакт особа за МСП (презентација).

Други по реду догађај ове врсте после летње паузе, посвећен је једном од значајнијих питања – како Хоризонт 2020 може да помогне домаћим малим и средњим предузећима.

Остале активности