Интелигенција биљака

Интелигенција биљака

У среду 15. новембра у Научном клубу Београд отворена је манифестација „Интелигенција биљака“[:]

biljke

У среду 15. новембра у Научном клубу Београд отворена је манифестација „Интелигенција биљака“. Уз пратећи програм, она на занимљив и маштовит начин представља живот биљног света, а отворена је за посетиоце до краја децембра.

Гост Београда и Научног клуба на отварању био је Данијел Шемовиц, биолог, професор Универзитета у Тел Авиву и аутор књиге „Шта биљка зна: водич кроз свет чула”, коју је Центар за промоцију науке превео и објавио прошле године.

semovic

Посетиоци имају прилику да кроз интерактивне експонате сазнају разноврсне информације о биљном свету на нашој планети: како биљка чује, види, мирише, осећа додир и оријентише се у простору?

jova

Поред интерактивне изложбене поставке која ће посетиоцима приближити свет биљака, Сектор за програмске активности ЦПН-а, којим руководи др Тања Аднађевић, је током новембра у Научном клубу организовао и бројне радионице и предавања. Сваког дана, у Малој сали Научног клуба отворена је Лабораторија у малом, где посетиоци могу посматрати различите интересантне узорке под микроскопима, учествовати у експерименту са проклијавањем различитих биљака и упознати се са Жутим зидом, који пружа приказ фундаменталних разлика између научних радова и бројних шарлатанских и псеудонаучних текстова који се данас могу наћи на сваком кораку, а тичу се биљака.

tanja

Радно време изложбе: радног дана од 15 до 20 часова, и суботом од 11 до 17 часова.

Улаз за посетиоце је слободан.

Истражите више о програму манифестације.

Остале активности