EUSEA у Мадриду

EUSEA у Мадриду

у Мадриду је 17. и 18. маја одржана конференција EUSEA [:]EUSEA

Током 17. и 18. маја у Мадриду је одржана конференција EUSEA (European Science Engagement Association), чији је Центар за промоцију науке члан од свог оснивања. EUSEA је међународна платформа за ширење знања и размену идеја и иновација, са члановима који су део разних пројеката подржаних од стране Европске комисије.

Конференцију су пратила предавања, интерактивне сесије, разговори, као и атрактивне радионице. Окупљени су стручњаци који се баве промоцијом и популаризацијом науке, а приликом кратких сесија износили су новости и достигнућа из разноврсних научних области која утичу на ниво функционалне писмености. На овај начин се омогућава поседовање научних знања и њихова примена приликом препознавања научних проблема, научног објашњавања појава, као и разумевање природе науке као облика људског сазнања и свест о отме како наука и технологија обликују и утичу на начин живота у савременом технолошком свету.

Посебан део су чиниле презентације Хоризонт2020 пројеката који су баве истраживањем у оквирима промоције науке и неформалног образовања. Током конференције направљено је и неколико сетова препорука у домену научне комуникације који ће служити као својеврсни водичи и примери добре праксе. Сем наведеног, на скупштини чланова управљање асоцијацијом је поново поверено досадашњем председнику као и досадашњим члановима управног одбора.

Следећа ЕУСЕА конфренеција се одржава 2019. године у Бечу.

Остале активности