Мај месец математике 2017

Мај месец математике 2017

У среду, 10. маја, почео је шести Мај месец математике. Након свечаног отварања у Научном клубу је одржано предавање ”Зашто волим математику?”

[:]_MMM7580

Манифестација Мај месец математике званично је отворена шесту годину за редом у среду, 10. маја у Научном клубу у Београду. Посетиоци су имали прилику да се на самом почетку упознају са програмом који их очекује до краја месеца на више локација. О програму је говорила Тијана Марковић, организаторка овогодишње манифестације која је истакла да је ово први Мај месец математике који се претежно одвија у просторијама Центра за промоцију науке, односно у Научном клубу.

_MMM7678 _MMM7539

Након отварања у Научном клубу је предавање под називом ”Зашто волим математику?” одржао др Стојан Раденовић, професор Машинског факултета у Београду у пензији, познати математичар и један од најцитиранијих научника са Универзитета у Београду.

На искрен, духовит и занимљив начин др Раденовић је посетиоцима открио мноштво необичних бројева, детаља и законотисти које у математици важе, али и оних за које тек треба доказати да важе. Говорио је о свом искуству у долажењу до нових решења и хипотеза, али и о свом искуству у раду са децом и младима, као и о занимљивостима које је уочио проучавајући историју математике.

Манифестација Мај месец математике траје до 31. маја, а посетиоце очекују изложбе, радионице, предавања, трибине, као и друштвене игре и Математички шоу.

_MMM7621

Остале активности