Maj месец математике М3

Maj месец математике М3

Уз бројну публику у Научном клубу Београд, у Краља Петра 46, отворена је манифестација Мај месец математике[:]

publika

У понедељак, 14. маја, отворена је традиционална манифестација Мај месец математике (М3), седми пут заредом, у организацији Центра за промоцију науке у сарадњи са Математичким институтом САНУ.

Zoran Ognjanovic

Отварању је, уз бројну публику, присуствовао и др Зоран Огњановић, директор Математичког института САНУ, а домаћини у Научном клубу Београд били су главни организатори манифестација: др Тања Аднађевић, руководилац програмских активности у ЦПН-у, Данијела Вучићевић из Сектора програмских активности, Мирјана Утвић, архитектица која је осмислила експонате и изложбена решења током М3 и друге колеге из Центра за промоцију науке који су учествовали у организацији догађаја.

tanja

Ововогодишњи М3 започет је предавањем др Наташе Ђурђевац Конрад из Zuse института у Берлину, која је говорили о математичким моделима у биомедицини и како математика помаже да се предвиди ток ширења епидемије.

predavanje

pobedi robota

Манифестација Мај месец математике се ове године одржава на четири локације у Београду: на платоу испред Тржног центра „Рајићева“, платоу на Тргу Републике, у Научном клубу Београд Центра за промоцију науке, у Краља Петра 46, и у Музеју науке и технике, Добрачина 51.

dete

Остале активности