Мале архитекте

Мале архитекте

На радионици ЦПН деца пројектовала маштовите грађевине и оцењивала радове архитекта

У сарадњи са нашим еминентним архитектама, Центар за промоцију науке организовао је радионицу из архитектуре 12. јуна на Савком шеталишту на Калемегдану .

Посетиоци су на Калемегдану имали прилику да разговарају са архитектама Владимиром Лојаницом и Браниславом Реџићем, представником пројектантског бироа АРЦБС који је освојио треће место на међународном конкурсу архитектонског пројекта зграде ЦПН. Посетиоци су такође могли да погледају део изложених радова међу којима је био и пројекат аустријског архитекте Волфганга Чапелера, чији је рад изабран за идејно решење за будућу зграду Центра за промоцију науке.

Архитекте Биљана и Бранислав Бранковић за најмлађе су осмислили архитектонску радионицу прилагођену њиховом узрасту. Група деце обишла је са њима изложене радове, оцењивала их и образлагала своје критеријуме. На основу припремљених делова архитектонског пројектa, на којима је нацртана само половина пројекта, деца су потом цртала другу половину  по свом виђењу. У оквиру трећег дела радионце, мале архитекте лепиле су фотографије и правиле свој поглед на Нови Београд, укључујући и нову зграду Центра за промоцију науке.

Остале активности