Немања Ђорђевић

MMM8809-600x400

Директор Центра за промоцију науке у периоду од 10. јула 2015. до 1. јуна 2017. године био је Немања Ђорђевић, сликар и популаризатор науке.

Рођен је 1984. године у Београду. Дипломирао је сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду, где је тренутно на завршној години докторских студија. Пре тога је студирао математику на Универзитету у Београду.

Од 2007. до 2014. године био је руководилац семинара математике и иницијатор међународних програма Истраживачке станице Петница (ИСП). Истовремено, радио је и као координатор за науку београдског Фестивала науке, највећег годишњег научнопопуларног догађаја у Србији.

Програмски је координатор Ноћи истраживача у Београду и аутор Парка науке на Ади Циганлији, првог таквог пројекта у Србији. Такође, аутор је и интерактивне научне поставке у Музеју науке и технике у Београду. Поред овога, Ђорђевић је био координатор научнопопуалрног пројекта ”Еуро-неуро”, аутор је и учесник серијала краткометражних филмова ”Тотално помрачење” и фестивала науке на отвореноом ”Научни пикник”.

Део каријере је радио у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Као посебни саветник министра, обављао је дужности шефа кабинета. Након овог искуства, поново се враћа промоцији науке.

На место директора Центра за промоцију науке, једногласном одлуком изабрао га је Управни одбор, након Јавног конкурса за избор новог директора и прибављене сагласности министра.