Мај месец математике 2014.

Мај месец математике 2014.

Министар просвете, науке и технолошког развоја отворио је „Маj месец математике“ у Робној кући Београд, у Кнез Михаиловој улици 5

_MMM9320

Центар за промоциjу науке и Математички институт Српске академије науке и уметности, у сарадњи са броjним партнерима, представљаjу jош jедан „Маj месец математике“.

Трећи „Маj месец математике“ (М3), свечано је отворен 14. маја на старом месту, у срцу Београда, у изложбеном простору Робне куће Београд, Кнез Михаилова 5.

Под слоганом „Облик живота“, публика ће имати прилику да сазнаjе о математици, о броjним њеним загонеткама и лепотама, да учи и забавља се уз помоћ интерактивних експоната, али и да активно учествуjе.

_MMM9233

_MMM9242

Манифестацију је отворио министар просвете, науке и технолошког развоја, Срђан Вербић.

„Захваљујем Центру за промоцију науке што нам је омогућио да покажемо страст коју имамо и захваљујем Математичком институту што је математику спустио са оних висина које обично не добацујемо на ниво дечијег занимања“, рекао је Вербић отварајући манифестацију, која ће бити отворена све до 31. маја.

Поред њега, на отварању су говорили и Зоран Марковић, директор Математичког института, и Александра Дрецун, директорка Центра за промоцију науке.

_MMM9199

_MMM9193 (1)

Уз трећи „Маj месец математике“, ЦПН представља сасвим нови хоризонт ширења културе науке. Два спрата изнад велике математичке изложбе (у Кнез Михаиловоj 5), налази се Научни клуб ЦПН-а у коме се одржавају математичка предавања, трибине, конференције и филмски програм.

Поред математичара, промотера науке и посетилаца као активних учесника поставке и програма М3, ове године изложба садржи и радове познатих дизајнера и илустратора.

Покровитељ ове, наjвеће националне научнопопуларне манифестациjе у Србиjи, поново jе председник САНУ, Никола Хаjдин. Специjални гост трећег М3 jе Франци Демшар, потпредседник Европске фондациjе за науку (ЕСФ).

_MMM9205

_MMM9263

Истражите више о Мају месецу математике.

Остале активности