ЦПН међу инжењерима

ЦПН међу инжењерима

Mанифестација TTBD 2014, организована уз подршку ЦПН-а 7. и 8. априла, пружила је нову прилику младим инжењерима

_MMM6786

Скуп TTBD 2014 – „[ПО]ВЕЖИ СЕ, ОБЕЗБЕДИ КАРИЈЕРУ“, ове године одржан је на Саобраћајном факултету 7. и 8. априла, уз подршку Центра за промоцију науке. Ова манифестација замишљена је као својеврсна изложба у виду мини-града у коме студенти добијају прилику да се информишу о могућим изборима своје каријере, да добију више информација о разним компанијама, као и да се, на Тргу науке, обавесте о најсавременијим научним достигнућима.

_MMM6784

Центар за промоцију науке се на овој дводневној манифестацији представио изложбом „Десет отворених питања науке“, као и бројним интерактивним експонатима попут кућице за лутке или паметне браве, као и примерима IoT технологије. На овој изложби Центар приказао је и face робота, опремљеног камером која поседује алгоритам за детекцију различитих расположења, и ЕБ700++ уређај, намењен мерењу и праћењу квалитета ваздуха и његовог загађења.

_MMM6779

На поставци ЦПН-а представљена је и 3Д штампа, приказујући посетиоцима начин на који функционише 3Д као технологија будућности. Читава манифестација замишљена је као могућност за младе инжењере да сазнају које се све вештине, знања и компетенције инжењера данас високо вреднују, као и да се упознају са организационом структуром и политиком запошљавања и отвореним позицијама за посао и праксу у компанијама које учествују на TTBD 2014.

Истражите више о TTBD 2014.

Остале активности