Пројекти на Сајму технике и техничких достигнућа

Пројекти на Сајму технике и техничких достигнућа

Ученици ОШ Топлички хероји посетили Сајам технике [:]

DSC_0589

Ученици ОШ Топлички хероји из Житорађе су 25.маја имали прилику да посете Сајам технике и техничких достигнућа. Посета је организована као део активности у оквиру пројеката Creations и Hypatia, у које је Центар за промоцију науке укључен као иницијални партнер.

Ученици су се упознали са радом научника и стручњака чији су производи и технолошка решења представљени на сајму. Током обиласка штандова и упознавања са сајамским експонатима, ученике је угостила SOLFINS 3D KOMPANIJA. Ентузијастични представници компаније су објаснили и демонстрирали ученицима принципе рада 3д штампача.

Након посете, у Научном клубу Центра за промоцију науке одржане су Hypatia и Creations радионице ученицима из Житорађе. Том приликом, ученици су се упознали са темама којима се бави пројекат Hypatia, а које имају за циљ да се  уклоне родни и било какви други стереотипе када су наука и одабир научне каријере у питању. Creations радионица представила је крајњи део имплементације пројекта, и то део педагошког оквира који је осмислила њихова наставница математике Аница Тричковић. На радионици су правили моделе помоћу 3д оловака, и тим заокружили свој тромесечни рад на пројекту.

Остале активности