Радио Eлементи о алгоритамској писмености и математици

Радио Eлементи о алгоритамској писмености и математици

У априлском издању емисије Радио Елементи, на интернет адреси radioaparat.com, темe су биле алгоритамска писменост и нови дигитални курсеви Фондације Петља и – математика.

У уторак, 27. априла, на Радиоапарату, гост Радио Елемената био је Лазар Бојичић из Фондације Петља. Мисија ове фондације је повећање алгоритамске писмености у Србији. Њихова главна активност је креирање бесплатних, инрерактивних отворених образовних ресурса усаглашених са наставним програмима, са циљем да се рачунарске науке приближе свима: деци и њиховим родитељима, ученицима и њиховим наставницима, као и радозналим корисницима технологије.

Лазар је представио интердисциплинарни курс Епидемија доступан на бесплатној интернет платформи. Курс Епидемија на занимљив начин повезује средњошколска знања о феномену епидемије из угла биологије, хемије, математике и информатике, а кориснике кроз њега воде популарно писани текстови, илустрације и квизови.

Други гост била је Данијела Вучићевић, координаторка манифестације Мај месец математике (М3), која се ове година одржава јубиларни 10. пут! Данијела је поменула интересантне приче које су обележиле манифестацију током претходних година и како је, кроз мајске програме, математика постала занимљива чак и онима који су је се плашили. Поменула је математичаре који су били гости Београда, а најавила је и шта нас све чека у јубиларном месецу математике.

Остале активности