Рецензирање у Крагујевцу

Рецензирање у Крагујевцу

У Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу 20. априла одржан је Семинар о рецензирању за истраживаче[:]DSC_0536

Група истраживача са дугогодишњим искуством у рецензирању у сарадњи са Центром за промоцију науке, Универзитетом у Крагујевцу и Универзитетском библиотеком у Крагујевцу одржала је у петак, 20. априла, у Свечаној сали Ректората Семинар о рецензирању за истраживаче.

1

2

Семинар је обухватио теме у распону од тога како добро урадити рецензију, преко етичких аспеката рецензирања до епистемолошких аспеката писања и рецензирања научних радова и функционисања специфичних рецензентских мрежа.

Предавачи су били др Александар Декански, научни саветник у Центру за електрохемију Института за хемију, технологију и металургију, др Олгица Недић, научна саветница на Институту за примену нуклеарне енергије, др Ивана Дрвеница, научна сарадница на Институту за медицинска истраживања Универзитета у Београду, др Невена Буђевац , доценткиња на Учитељском факултету Универзитета у Београду и Иван Умељић, руководилац сектора за издаваштво и медијску продукцију Центра за промоцију науке.

3

4

5

Остале активности