RRI Tools у Мостару

RRI Tools у Мостару

У уторак, 15. новембра, у ИНТЕРА Технолошком парку у Мостару одржан je тренинг у оквиру пројекта RRI Tools[:]

unnamed (1)

Представници Центра за промоцију науке у сарадњи са Федералним министарством образовања и науке организовали су два тренинга у оквиру пројекта Сет алата за одговорно истраживање и иновације (енгл. RRI Tools).

У Мостару у оквиру ИНТЕРА Технолошког парка одржан је тренинг коме је присуствовало преко 30 учесника – представници ресорног министарства образовањa и наукe затим са Института за интелектуално власништво Босне и Херцеговине, са Филозофског факултета, Економског факултета и других научно истраживачких институција. Тренинг је отворила  федерална министарка образовања и науке Елвира Дилберовић која је потом и узела активно учешће у дискусији. Додатну вредност тренингу је дала и проф. др Јасминка Хасић Телаловић са Интернационалног Универзитета у Сарајеву која је представила неколико међународних пројеката на којима је њена институција партнер и тиме дала подстрек и другим колегама да искористе могућности које европски фондови пружају научној заједници. Тренинг је пратила активна дискусија и размена искустава у циљу јачања везе између  науке и друштва.

Сам пројекат RRI Tools финансиран је у оквиру претходног оквирног програма Европске комисије за истраживање и иновације – FP7. Центар за промоције науке је један од 26 партнера и уједно координатор за Југоисточну Европу. ЦПН кроз тренинге, презентације и учешће на бројним конференцијама и научним скуповима активно ради на дисеминацији концепта одговорног истраживања и иновација као и упознавању свих релевантних група са RRI Tools платформом и ресурсима који се на њој налазе. Пројекат је представљен у неколико градова у Хрватској, потом у Црној Гори, Албанији, а сада и у Босни и Херцеговини.  

unnamed

Сазнајте више о RRI Tools пројекту

Остале активности