RRI Tools у Ријеци

RRI Tools у Ријеци

Средином маја у Ријеци, у оквиру међународне конференције посвећене образовању одржана је радионица o одговорном истраживању и иновацијама[:]

Rijeka-Croatia-001

На Филозофском факултету у Ријеци јe по тринаести пут организована међународна конференција која својим програмом има за циљ да подстакне  целоживотно учење и на тај начин допринесе унапређењу сваког појединца.

Представнице Центра за промоцију науке су у оквиру другог дана конференције Excellence & Innovation in Basic – Higher Education & Psychology представиле пројекат Сет алата за одговорно истраживање и иновације (енгл. RRI Tools- Responsible Research and Innovation). Током двочасновне радионице, поред презентације самог пројекта развила се и жива дискусија о томе на које све начине наука може да допринесе бољем развоју друштва. Радионица је посебан акценат ставила на важност научног образовања у том процесу.

20160519_172728

Конференција у Ријеци окупила је светски признате предаваче који су кроз предавања, радионице и симпозијуме упознали стручну јавност са последњим трендовима у обласи психологије, иновација у образовању и, најшире, у образовном систему као.

Центар за промоцију науке, као координатор за југоистoчну Европу на пројекту RRI Tools радо се одазвао позиву организатора премда, ово није прво гостовање ЦПН у Републици Хрватској кроз истоимени пројекат. Сам пројекат траје до краја 2016. године и представља један од најважнијих пројеката у оквиру претходног оквирног програма Европске комисије за истраживање и иновације FP7, док је целокупан концепт одговорног истраживања и иновација један од основних циљева у оквиру програма Хоризонт 2020.

Истражите више о пројекту RRI Tools: http://www.rri-tools.eu/

Остале активности