Састанак конзорцијума пројекта SySTEM2020

Састанак конзорцијума пројекта SySTEM2020

У Милану је током септембра одржан састанак међународних партнера на пројекту SySTEM2020

У оквиру пројекта SySTEM2020 који Центар за промоцију науке спроводи са низом међународних партнера у области научне комуникације одржан је састанак конзорцијума у Милану 19. и 20. септембра. Пројекат води Научна галерија из Даблина (Science Gallery Dublin), а на овом састанку су у име Центра за промоцију науке учествовале др Тања Аднађевић, руководилац програмског сектора, и Јелена Јоксимовић, стручна сарадница у овом сектору.

Састанак је одржан у Музеју науке и технологије „Леонардо да Винчи“, који је један од партнера на пројекту. Размењене су идеје о истраживачком аспекту пројекта и припремљени планови за наредни период у ком ће Центар за промоцију науке спровести низ дечјих научних кампова широм Србије, укључујући чак 200 деце у научне активности, а пратећи истовремено како се развија њихово учење СТЕМ дисциплина ван школских учионица.

Већ 19. октобра у Научном клубу Београд биће организована Мала научна експедиција у оквиру које ће деца, кроз СТЕМ дисциплине, имати прилику да истраже низ локација у ужем центру Београда.

Остале активности