Управљање ЕУ пројектима

Управљање ЕУ пројектима

У четвртак, 12. априла, у Научном клубу одржано је предавање о писању и управљању ЕУ пројектима у оквиру програма Хоризонт четвртком[:]
Picture1
Тема овог, веома посећеног предавања Хоризонт четвртком, одржаног у четвртак, 12. априла, у просториjама Научног клуба Центра за промоциjу науке, била је како припремити буџет у писању предлога проjеката као и планирање и управљање активностима на ЕУ проjектима.
Говорили су мр Мариjа Шола Спасић, финансиjски менаџер пројеката на Електротехничком факултету у Београду са више од 10 година искуства у администрирању 16 ЕУ проjеката, Ратко Боjовић извршни директор Европске тренинг академиjе (ЕУТА) и Балканске безбедносне мреже (БСН) и партнер на Strength2food проjекту програма Хоризонт 2020 који се бави унапређењем исхране деце у основним школама кроз сарадњу школа са локалним пољопривредним произвођачима.
Посебан гост био jе професор др Стив Квери са Биолошког Факултета УБ, са богатом истраживачком кариjером од преко 50 година коjи jе такође шеф ЕУТА тима за едукациjу. Има више од 40 година искуства у сектору едукациjе као и у писању и управљању ЕУ проjектима (FP4 STREP EGRAM, FP6 WATERWEB, FP7 CAREBREED, H2020 Strength2Food). Steve jе написао више од 10 проjеката финансираних из ЕУ фондова, са процентом успешности у оквиру FP7 и H2020 од преко 70%. Учествовао и као независни експерт у неколико Темпус проjеката, а радио jе и као званични евалуатор ЕК у Бриселу.

Догађај можете погледати на Youtube каналу Центра за промоциjу науке.

Остале активности