Завршни састанак конзорцијума АИ Лаб пројекта у Београду

Завршни састанак конзорцијума АИ Лаб пројекта у Београду

Током 18. и 19. октобра у Београду су се окупили партнери Европске лабораторије вештачке интелигенције на завршном радном састанку овог успешног трогодишњег пројекта.

Када је започет у новембру 2018. године, пројекат Европске лабораторије вештачке интелигенције (АИ Лаб), био је највећи одобрени пројекат програма Креативна Европа са учешћем организације из Србије. На предлог руководеће организације, Арс електронике из Линца, први радни састанак одржан је у Београду. Након три године и више стотина реализованих активности круг се затворио поновним сусретом свих партнера у Београду.

Поред радног састанка део страних гостију представио је своје активности током АИ Лаб пројекта унутар пратећег програма манифестације art+science 2021. Овај догађај 19. октобра представља истовремено и финални догађај целокупног пројекта. Овај догађај је уживо преношен али и снимљен и доступан је преко Јутјуб канала Центра за промоцију науке .

 Као што је и АИ Лаб пројекат настао из мреже претходног пројекат European Digital Art and Science Network на овом завршном састанку покренут је рад на новој пројектној пријави и будућим сарадњама.

Остале активности