Математичка мапа Србије – М3

Математичка мапа Србије – М3

Центар за промоцију науке је расписао конкурс, који траје до 25. марта, за примере добре праксе када је реч о популаризацији математике

ЦПН заједно са Математичким институтом Српске академије наука и уметности традиционално организује националну научнопопуларну манифестацију „Мај месец математике“, осму годину заредом. Сваки нови мај је нова авантура, а овог маја вас позивамо да будете на нашој страни и потврдите нам да чинимо праву ствар.

Време је да устанемо са клупе, заиграмо математику и покажемо да је уткана у сваки педаљ наше свакодневице тако што ћемо заједно створити широк фронт за научно деловање. Овог маја 2019. путујемо око света приказујући ново лице математике и географије, а ове две науке као сродне. Природна последица оваквог концепта је децентрализација дешавања и ширење програма кроз игру, интеракцију и креативност на сваки кутак наше земље.

Уочи припрема за предстојећи Мај месец математике, ЦПН расписује позив на који се можете пријавити путем формулара у дну стране. Потребно је у одговарајућем формату описати предложени програм, школу, факултет или оранизацију у којој радите и додати кратку биографију.

Mапирање манифестације Мај месец математике је позив наставницима, професорима, учитељима и свима посвећенима образовању и популаризацији науке на територији Републике Србије, који имају добру праксу у својој настави и који кроз неформално образовање желе да јавности представе интересантне математичке методе, појмове или догађаје са својих часова. Било да су у питању интерактивне радионице, математичке игре, научнопопуларна предавања, или потпуно нова идеја како бисте овог маја могли да промовишете математику – јавите се на позив.

Конкурс траје до 25. марта, до 18 часова.

Након затварања пријава, тим Центра за промоцију науке ће креирати мапу Србије, где ћемо се сви заједно наћи под једном капом као актери манифестације – Мај месец математике!

Осим тога, комисија Центра за промоцију науке одабраће пет најбољих програма као примере успешних пракси. Тај избор ће бити заснован на три критеријума квалитета: план имплементације, иновативност предлога и прилагођеност циљној групи. Ових пет предлога, односно пет наставника и професора, заједно ће са тимом Центра за промоцију науке радити на креирању видео-базе примера добре праксе. Током манифестације Мај месец математике јавност ће имати прилику да види и упозна се са овим примерима добре праксе, а након манифестације програм ће наставити путовање по Научним клубовима широм Србије.

Центар за промоцију науке спровешће медијску кампању са циљем промоције свих активности широм Србије, што је лепа прилика да се ваши програми представе свим гледаоцима, слушаоцима, и читаоцима у Србији, без обзира на образовање, узраст, интересовања и професионалне улоге.

Видимо се на новом М3 у мају!

Можете се пријавити путем ФОРМУЛАРА.

За сва евентуална питања, контакт особа је Данијела Вучићевић.

е-мејл: dvucicevic@cpn.rs

Остале активности