М3 изложба ”Бројеви”

М3 изложба ”Бројеви”

У Галерији науке и технике САНУ у уторак, 12. маја, отворена је изложба Бројеви“, једна од поставки у оквиру манифестације Мај месец математике

_MMM2657

Изложба ”Бројеви” отворена је у уторак, 12. маја, у Галерији науке и технике САНУ.  На отварању у препуној галерији говорили су Зорана Курбалија Новичић, в.д. директора Центра за промоцију науке, академик Слободан Милосављевић, председник Савета Гелерије науке и технике САНУ, и Добривоје Лале Ерић, координатор манифестације М3.

Посебно изненађење донео је наступ ударачке секције музичке школе ”Станковић”, који су материјализовали мото овогодишње манифестације М3: Ритам математике.

_MMM2639

Изложбу „Бројеви” прати истоимена публикација, а обе су посвећене бројевима, њиховој историји, култури и значењу.

На изложби су представљени радови 25 београдских дизајнера који су инспирисани бројевима 0, 1, 2, 3,-1, π, е, V2, 10, 13, 17, 42,… Радове је селектовао дизајнер Слободан Јовановић Цоба. Пратећу научнопопуларну публикацију са радовима дизајнера и причама аутора уредила је Марија Видић из Центра за промоцију науке.

_MMM2701

Изложба „Бројеви“ биће отворена до 30. маја, а улаз је слободан. У оквиру изложбе, Центар излаже и друге интерактивне експонате, а у оквиру изложбе је организовано више радионица и предавања.

”Бројеви” је једна од пет изложби организованих током националне манифестација ”Мај месец математике”, коју организију ЦПН и Математички институт САНУ. Изложба је резултат сарадње Центра за промоцију науке, портала Designed и Галерије науке и технике САНУ.

_MMM2550

Истражите више на сајту манифестације: www.m3.rs.

Остале активности