Светски дан вода

Светски дан вода

Поводом Светског дана вода, ЦПН 22. марта организовао серију радионица и предавања на броду лабораторији Аргус

У оквиру обележавања Међународне године сарадње у области вода, Центар за промоцију науке је посебну пажњу посветио овогодишњем Светском дану вода. Тако је 22. марта на недавно ремонтованом броду лабораторији Аргус организована серија радионица и предавања на тему вода.

И док је, упркос марту, на Дунавском пристаништу падао снег, у топлој лабораторији брода Аргус организоване су радионице за школску децу, на којима су ученици имали прилику да се сретну са разним хемијским и биолошким огледима.

У поподневним сатима, на Аргусу је организована серија од три предавања за студенте. Прва два је одржала Гордана Каровић из Музеја науке и технике, која је причала о историји пловидбе на рекама Србије. Након тога, Мирјана Божић са Института за физику у Земуну одржала је предавање о Андерсеновим бајкама, Дунаву и физици.

Светски дан вода се 22. марта сваке године обележава у циљу подизања опште свести о значају свеже воде и одрживом управљању изворима пијаће воде. Ове године јубилеј је од посебног значаја будући да је Генерална скупштина Уједињених нација одлучила да 2013. буде посвећена координацији свих тема у вези са питањима вода.

 

Остале активности