ЦПН међународни пројекти

ЦПН међународни пројекти

 На недавно завршеном београдском сајму књига, ЦПН представио међународне пројекте у којима учествује[:]

Prezentacija

У недељу, 1. новембра, завршен је 60. међународни београдски сајам књига. Као један од излагача, Центар за промоцију науке је током сајма представио оригинална ЦПН издања, али и преко 800 публикација научнопопуларне и научноистраживачке заједнице у Србији.

Током осам сајамских дана, на ЦПН штанду у Хали 2 одржан је велики број презентација, радионица, трибина и гостовања, на којима је представљен рад 114 научноистраживачких организација наше земље, али и пројеката на којима ради Центар за промоцију науке.

Projekti

Medjunarodni projekti

Петак, 30. октобар, био је посвећен представљању међународних пројеката ЦПН-а.

Представљени су пројекти CREAT-IT и CREATIONS, кроз које се наставници природних наука и уметничких предмета могу упознати са савременим технологијама и применом новог педагошког оквира у настави, затим пројекат Quantum Music, који се заснива на принципима квантне физике примењивим на музику, и тако формирати сасвим нов музички жанр, као и пројекат V-Alert, у оквиру ког су одржана предавања и радионице посвећени теми безбедности деце на интернету.

CPN

Quantum music

Посетиоци су имали прилику да погледају пројекције победничких филмова фестивала Арс електроника из Линца, који су послужили и као најава отварања новог позива за уметнике у оквиру пројекта Европска мрежа дигиталне уметности и науке Art & Science.

Представљен је и ЦПН пројекат SATORI, који се бави етиком у области истраживања и иновација, а има за циљ креирање европског оквира за процену етичког утицаја у истраживању и иновацијама, као и пројекат Hypatia, који се бави положајем жена у науци.

Истражите више о ЦПН међународним пројектима.

Hypatia

Остале активности