М3 у Ноћи музеја

М3 у Ноћи музеја

Током Ноћи музеја ЦПН представио видео клипове o победничким радовима пројекта Art and Science и изложбу ”Бројеви”[:]

_MMM3833

Дванаеста по реду Ноћ музеја одржана је у суботу, 16. маја, у 54 града у Србији. У Београду се овогодишња манифестација одиграла на 62 локације и чинило ју је 120 програма.

Ова традиционална културна манифестација се као и претходних година поклопила са Мајем месецом математике. Центар за промоцију науке је током Ноћи музеја посетиоцима Галерије науке и технике Српске академије наука и уметности и Коларчевог Народног Универзитета приближио везу између уметности и науке. Улаз је био слободан а изложбе су изазвале велико интересовање.

Током Ноћи музеја су у Галерији науке  и технике САНУ приказани видео клипови o награђеним радовима из претходних година у оквиру пројекта Art and Science. Основни циљ овог пројекта је примена научних технологија у дигиталним уметностима.

_MMM3809

_MMM3873

Посетиоци су могли да виде изложбу ”Бројеви” коју је организовао ЦПН у сарадњи са порталом Designed и Галеријом науке и технике САНУ. Изложба је постављена од 12. маја и приказује радове 25 дизајнера инспирисане бројевима, а прати је и истоимена публикација која поред уметничких приказа садржи и текстове аутора о значењу одређених бројева. Изложба ”Бројеви” ће бити отворена и након Ноћи музеја, до краја маја,  а у оквиру ње ће сваког дана бити приказивани и филмови са математичком тематиком.

На КНУ је од 12. маја постављена изложба ”Свет звука” која на интерактиван начин обједињује различите приступе овом феномену.

_MMM3846 

Остале активности