Наука и уметност

Наука и уметност

У четвртак, 7. априла, у Културном центру Београда отворена изложба Art & Science[:]

_MMM0534

Изложба Art & Science, чији је организатор Центар за промоцију науке, отворена је у четвртак, 7. априла у галерији Podroom Културног центра Београда. Ова изложба је део међународног пројекта ”Европска мрежа дигиталне уметности и науке”, а посетиоци ће моћи до 27. априла да погледају занимљиве радове који спајају уметност и науку.

_MMM0517_MMM0561

На отварању изложбе су говорили Зорана Ђаковић, координаторка за међународну сарадњу у Културном центру Београда, Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, Јоханес Иршик, директор Аустријског форума у Београду, и Добривоје Лале Ерић, руководилац пројекта Art & Science за Србију и руководилац сектора за међународну сарадњу у Центру за промоцију науке.

Коориднатор пројекта је Ars Electronica из Линца која спаја умерност, науку и нове технологије, а руководилац пројекта за Србију, Добривоје Лале Ерић, говорио је и о самом пројекту и могућностима нових технолгоија у обликовању уметничких дела.

_MMM0573_MMM0634

Изложба, поред уметничких дела, обухвата и предавања, разговоре са гостима, снимке са Ars Electronica фестивала дигиталне уметности и технологије и радионицу коришћења технологије 3D штампе.

_MMM0455

Остале активности