”Наук није баук” 2016.

”Наук није баук” 2016.

Центар за промоцију науке гостовао 1. и 2. априла са Океанијумом на фестивалу науке ”Наук није баук” у Нишу[:]

DSC_0004

У Нишу је 1. и 2. априла одржан фестивал ”Наук није баук” на коме су ученици основних и средњих школа и студенти представили своја достигнућа. Мото овогодишњег фестивала, одржаног на Електронском факултету, био је ”Учи другачије”. Међу учесницима био је и Центар за промоцију науке који је иначе кроз Јавни позив финансијски подржао овај фестивал.

На отварању Осмог фестивала ”Наук није баук” говорио је Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, истакавши да ће ЦПН увек подржати сличне манифестације које окупљају ученике и професоре. „Све што овде видите направили су ученици уз помоћ својих професора, а не људи који су професионални у својим областима и зато би требало да будемо поносни на своју децу.“, рекао је директор ЦПН-а.

Посетиоци Фестивала имали су могућност да уживају у пројекцијама у Океанијуму Центра за промоцију науке, а ову прилику је искористило више од 500 грађана свих узраста. За време трајања фестивала организовано је 11 пројекција у овом сферном биоскопу а приказиван је филм о живом свету океана. Филм који се приказује у Планетаријуми претварајући га у Океанијум снимљен је 2012. године у оквиру пројекта ”Транзит Венере” и има за циљ подизање свести о заштити животне средине.

Дан пре почетка фестивала ”Наук није баук” представници Центра за промоцију науке одржали су наставницима из Центра за стручно усавршавање у Нишу обуку за коришћење Планетаријума. Циљ је да у овом путујућем објекту наставници у научним клубовима самостално воде програм, а у наредном периоду обука ће бити одржана и представницима осталих научних клубова.

Истражите више о фестивалу ”Наук није баук”

Остале активности