ArtScience Forum на Филозофском факултету

ArtScience Forum на Филозофском факултету

Први неформални разговор о ArtScience култури у Србији одржан је у петак, 24. маја, на Филозофском факултету у Београду, на Катедри за андрагогију

У оквиру пројекта ArtScience Forum, базираног у Лајдену, Холандија, који води уметница и истраживачица Катарина Петровић, у сарадњи са Центром за промоцију науке, у петак, 24. маја, организован је kick-off догађај са циљем покретања дугорочне сарадње међу позваним актерима и институцијама, како би се формулисао даљи програм и теме за будуће форуме планиране за септембар и октобар ове године.

ArtScience Forum је платформа за отворену дискусију и критичку рефлексију о ArtScience праксама данас, уз намеру да се покрене шира расправа и изгради заједница различитих актера која ће кроз своју разноврсност, критичко и спекулативно размишљање редефинисати постојеће културне, научне и социо-политичке структуре.

Овај скуп је послужио као подстицај да се јавности пружи офлајн и онлајн место састајања, простор за дискусију и повезавање у контексту истраживања/рада на међи уметности, науке, хуманистичкх наука и друштва.

 

Остале активности