Елементи у Новом Саду

Елементи у Новом Саду

На трибини одржаној 22. маја у Културној станици Свилара новосадској публици представљени су Елементи и AR апликација „Сеоба на екране“

У среду, 22. маја, у Културној станици Свилара у Новом Саду, одржана је трибина посвећена најновијем, 16. броју часописа Елементи. Поред текстова, новосадској публици представљена је и једна значајна иновација у издаваштву на овим просторима коју доноси овај број – Augmeneted Reality апликација „Сеоба на екране“. Ова атрактивна апликација пружа проширење текстуалног и графичког садржаја о еволуцији нашег односа према екранима свих врста.

О Augmeneted Reality апликацији „Сеоба на екране“, начину на који омогућава да остваримо потпуни доживљај насловне стране и илустрација у темату новог броја, али и томе како је настала, говорио је њен аутор Жељко Лончар, предавач на Високој школи ликовних и примењених уметности у Београду, који води и студио за графички дизајн DAYDREAM. Др Игор Живановић, научни сарадник са Института за филозофију и редовни сарадник Елемената, говорио је о свом најновијем тексту „Еволуција лепоте“, као и о другим темама о којима је писао за Елементе, а  уредник часописа Иван Умељић упознао је подробније новосадску публику са најинтересантнијим чланцима из последњег броја. Модератор трибине био је Душан Мајкић.

Културна станица Свилара отворена је крајем прошле године у Новом Саду у циљу децентрализације културних садржаја, а у сусрет 2021. години, када ће тај град бити Европска престоница културе. Реконструкцијом старе фабрике за бојење свиле отворен је нови простор за културне садржаје, а грађани дела града Подбара и целог Новог Сада добили су још један простор за креативно изражавање.

 

 

Остале активности