Elementi u Novom Sadu

Elementi u Novom Sadu

Na tribini održanoj 22. maja u Kulturnoj stanici Svilara novosadskoj publici predstavljeni su Elementi i AR aplikacija „Seoba na ekrane“

U sredu, 22. maja, u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu, održana je tribina posvećena najnovijem, 16. broju časopisa Elementi. Pored tekstova, novosadskoj publici predstavljena je i jedna značajna inovacija u izdavaštvu na ovim prostorima koju donosi ovaj broj – Augmeneted Reality aplikacija „Seoba na ekrane“. Ova atraktivna aplikacija pruža proširenje tekstualnog i grafičkog sadržaja o evoluciji našeg odnosa prema ekranima svih vrsta.

O Augmeneted Reality aplikaciji „Seoba na ekrane“, načinu na koji omogućava da ostvarimo potpuni doživljaj naslovne strane i ilustracija u tematu novog broja, ali i tome kako je nastala, govorio je njen autor Željko Lončar, predavač na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, koji vodi i studio za grafički dizajn DAYDREAM. Dr Igor Živanović, naučni saradnik sa Instituta za filozofiju i redovni saradnik Elemenata, govorio je o svom najnovijem tekstu „Evolucija lepote“, kao i o drugim temama o kojima je pisao za Elemente, a  urednik časopisa Ivan Umeljić upoznao je podrobnije novosadsku publiku sa najinteresantnijim člancima iz poslednjeg broja. Moderator tribine bio je Dušan Majkić.

Kulturna stanica Svilara otvorena je krajem prošle godine u Novom Sadu u cilju decentralizacije kulturnih sadržaja, a u susret 2021. godini, kada će taj grad biti Evropska prestonica kulture. Rekonstrukcijom stare fabrike za bojenje svile otvoren je novi prostor za kulturne sadržaje, a građani dela grada Podbara i celog Novog Sada dobili su još jedan prostor za kreativno izražavanje.

 

 

Ostale aktivnosti