Naučna kultura

Ukazujemo široj javnosti na naučne teme i budimo interesovanje za naučna i tehnološka dostignuća. Promovišemo naučnu pismenost i naučnu kulturu.

Kreativni dijalog

Spajamo naučnu zajednicu i društvo, i kroz kreativni dijalog gradimo mostove između nauke i građana. Otvaramo prostor za saradnju i međusobno razumevanje.

Otvoren za sve

Pružamo obilje sadržaja i aktivnosti u cilju promocije nauke, prilagođenih publici različitih uzrasta, interesovanja i obrazovanja.

Međunarodni projekti
Od svog osnivanja, CPN je učestvovao u 32 međunarodna projekta (H2020, Erasmus+, Creative Europe, FP7, COST, LLP, Robert Bosch Foundation, JRC).
Javni poziv
Kroz Javni poziv finansijski pomažemo inovativne projekte koji promovišu nauku. Dosad smo podržali više stotina naučnopopularnih inicijativa širom Srbije.
Naučni klubovi
U saradnji sa regionalnim centrima za stručno usavršavanje i lokalnim samoupravama CPN je od 2016. godine otvorio 15 naučnih klubova širom Srbije.
Nauka na sajmu
Svake godine na Međunarodnom sajmu knjiga CPN izlaže i predstavlja više od 1000 novih publikacija i naučnoistraživačkih organizacija iz Srbije.
Dokumenta

Dokumenta u vezi sa radom CPN-a: statut, izveštaji o radu, finansijski izveštaji, pravilnici, planovi javnih nabavki, program rada…

PRIJAVE

Prijavite se za brojne događaje koje CPN organizuje tokom čitave godine, kao što su radionice za učenike, odrasle i predškolce, javni poziv za finansiranje naučnopopularnih projekata.

ZAPOSLENI

Našu organizaciju čini pet sektora. Upoznajte zaposlene u Centru za promociju nauke.

Vizuelni identitet

CPN stavlja akcenat na kvalitet i prepoznatljivost dizajna svojih publikacija, programa i ostalih aktivnosti. Preuzmite vizuelni identitet Centra.

FOTO

Pretražite foto-galeriju u kojoj su zabeleženi najzanimljiviji detalji sa manifestacija, tribina, seminara i ostalih aktivnosti koje CPN organizuje.

VIDEO

Među video-materijalima na Jutjub kanalu CPN-a nalaze se snimci sa tribina, manifestacija i ostalih događaja, kao i promotivni video-klipovi.

AKTIVNOSTI