ЦПН на Недељи архитектуре

ЦПН на Недељи архитектуре

ЦПН организује десетодневну радионицу за младе 

 

У оквиру изложбе „50 година архитектуре Лондона“ на Београдској интернационалнoj недељи архитектуре (БИНА), Центар за промоцију науке организује десетодневну радионицу за младе под називом „Град и светлост“.

Радионица намењена деци узраста од 13 до 17 година осмишљена je у духу овогодишње теме читаве манифестације – Енергија града – a почиње дан након отварања БИНА, 20. априла.

Кроз рад на макетама центара два европска града – Лондона и Београда, разговoре са модераторима и кратку презентацију о одрживости, учесници ће се упознавати са структурама ових градова, положајем њихових центара, односа према реци, начинима на које они троше и штеде енергију…

Како би се скренула пажња на коришћење обновљивих извора енергије у циљу очувања животне средине, након завршеног радионичког дела програма у готове макете ће бити инсталирано осветљење које ће се напајати енергијом добијеном из обновљивих извора.

Изложба направљених макета биће одржана у периоду од 29. априла до 8. маја 2012. године, а 3. маја ће најбољим креаторима макете бити додељена награда.

Подсетимо, Београдска интернационална недеља архитектуре (БИНА) одржава се од 19. априла до 4. маја, а манифестацију ће у Галерији Прогрес у Београду отворити изложба „50 година архитектуре Лондона“, Архитектонског клуба из Велике Британије.

Током БИНА организоване су бројне изложбе, предавања, радионице, трибине и разговори са учесницима, као и девет шетњи у којима ће бити представљени  архитектонски најзанимљивији делови Београда.

 

Остале активности