Роботи за школе

Роботи за школе

Обуке за наставнике у области роботике и информатике одвијају се и кроз мрежу научних клубова широм Србије[:]

robote u škole

Фото: Мина Димитровски

У среду, 29. марта, у Научно-технолошком парку на Звездари у оквиру кампање Битка за знање коју води Фонд Б92 додељено је 1065 мБот робота за 213 школа. Центар за промоцију науке се прикључио кампањи са својим партнерима, центрима за стручно усавршавање наставника и регионалним центрима за професионални развој запослених у образовању, у којима се кроз мрежу научних клубова одржавају обуке за наставнике.

nemanja_veran

Фото: Мина Димитровски

Присутне наставнике у Научно-технолошком парку  поздравили су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, заменица сталне представнице УНДП-а Србија Стелина Недера, председник Управног одбора Фонда Б92 Веран Матић, директорка Научно-технолошког парка Гордана Даниловић Грковић и директор Центра за промоцију науке Немања Ђорђевић. Сви говорници су исказали недвосмилену подршку кампањи Битка за знање истичући да је савремено доба, доба информационих технологија и да ће ученици од 5. до 8. разреда кроз игру са роботима далеко лакше савладати основе програмирања.

sarcevic

Фото: Деа Кржељ

Немања Ђорђевић је позвао наставнике да се не плаше робота и подсетио присутне како смо се много мање плашили да истражујемо када смо били деца, а онда смо погрешно научени да као одрасли немамо право на игру ни на грешку, што је, заправо, погрешно. И даље треба да истражујемо, постављамо питања и откривамо нове ствари које нам наука сваки дан омогућава, истакао је Ђорђевић.

Остале активности