Roboti za škole

Roboti za škole

Obuke za nastavnike u oblasti robotike i informatike odvijaju se i kroz mrežu naučnih klubova širom Srbije[:]

robote u škole

Foto: Mina Dimitrovski

U sredu, 29. marta, u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari u okviru kampanje Bitka za znanje koju vodi Fond B92 dodeljeno je 1065 mBot robota za 213 škola. Centar za promociju nauke se priključio kampanji sa svojim partnerima, centrima za stručno usavršavanje nastavnika i regionalnim centrima za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, u kojima se kroz mrežu naučnih klubova održavaju obuke za nastavnike.

nemanja_veran

Foto: Mina Dimitrovski

Prisutne nastavnike u Naučno-tehnološkom parku  pozdravili su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, zamenica stalne predstavnice UNDP-a Srbija Stelina Nedera, predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić, direktorka Naučno-tehnološkog parka Gordana Danilović Grković i direktor Centra za promociju nauke Nemanja Đorđević. Svi govornici su iskazali nedvosmilenu podršku kampanji Bitka za znanje ističući da je savremeno doba, doba informacionih tehnologija i da će učenici od 5. do 8. razreda kroz igru sa robotima daleko lakše savladati osnove programiranja.

sarcevic

Foto: Dea Krželj

Nemanja Đorđević je pozvao nastavnike da se ne plaše robota i podsetio prisutne kako smo se mnogo manje plašili da istražujemo kada smo bili deca, a onda smo pogrešno naučeni da kao odrasli nemamo pravo na igru ni na grešku, što je, zapravo, pogrešno. I dalje treba da istražujemo, postavljamo pitanja i otkrivamo nove stvari koje nam nauka svaki dan omogućava, istakao je Đorđević.

Ostale aktivnosti