ЦПН и RRI у Новом Саду

ЦПН и RRI у Новом Саду

У Ректорату Универзитета у Новом Саду jе 23. децембра одржан последњи RRI Tools тренинг[:]

Untitled

Последњи у низу RRI Tools тренинга у региону одржан jе 23. децембра у Новом Саду, у Ректорату Универзитета у Новом Саду. Одржани тренинг резултат jе сарадње Центра за промоциjу науке и iDEAlab-a из Новог Сада (http://www.idealab.uns.ac.rs/).

Центар за промоциjу науке jе, у сарадњи са броjним локалним партнерима, последњих годину дана у земљама у региону организовао и спроводио тренинге на тему одговорности у науци, у оквиру RRI Tools ФП7 европског проjекта (енгл: Responsible Research and Innovation Tools).

Као и претходни, RRI Tools тренинг у Новом Саду окупио jе велики броj представника научно-истраживачке заjединце, али и представника државне управе. Гости предавачи на тренингу били су проф др Воjин Шенк са Департмана за енергетику, електронику и телекомуникациjе на Факултету техничких наука у Новом Саду, проф др Тиjана Продановић са Прородно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, Каролина Кабок Лендак, докторандкиња Центра за родне студиjе Универзитета у Новом Саду и Владимир Тодоровић, стручни сарадник за међународну сарадњу на Факултету техничких наука у Новом Саду и руководилац iDEAlab-a. Главне теме о коjима се дискутовало биле су технолошке иновациjе, демократизациjа науке, комуникациjа науке и искуства у приjављивању за средства из европских фондова.

Сазнајте више о RRI Tools пројекту на следећем линку: http://www.rri-tools.eu/

Остале активности