ЦПН предавање о ERC-у

ЦПН предавање о ERC-у

У уторак 20. децембра, у организацији ЦПН, др Магдалена Ђорђевић је у просторијама Установе културе Пароброд представила свој пут до ERC гранта[:]

_MMM5276

У уторак, 20. децембра, у театар холу Установе културе Пароброд београдска јавност је имала прилику да чује предавање др Магдалене Ђорђевић, научнице са Института за физику која је већ недељама у жижи јавности као добитница престижног ERC гранта, у вредности од 1,4 милиона евра, за своје истраживање кварк-глуонске плазме.

_MMM5261

Одступајући од форме својих многобројних досадашњих јавних наступа, др Ђорђевић је за публику у Пароброду спремила детаљан водич кроз процес добијања ERC гранта, од дизајнирања предлога истраживања, до сусрета са посебно изабраном осмочланом комисијом која јој је на основу њене биографије, предлога и дванаестоминутне презентације одобрила средства за истраживање.

_MMM5249

На крају, др Ђорђевић је приредила репродукцију своје оригиналне презентације на енглеском која је, иако јој је садржај био неразумљив лаицима, служила као пример успешне организације једног ERC наступа.

Остале активности