ЦПН издања у Лесковцу

ЦПН издања у Лесковцу

У Научном клубу Регионалног центра за стручно усавршавање у Лесковцу је 22. фебруара одржана промоција ЦПН издања[:]

IMG_8282

У пријатном амбијенту Научног клуба Регионалног центра за стручно усавршавање у Лесковцу, 22. фебруара је одржана промоција нових издања Центра за промоцију науке: „Одравњивање“ Ника Сузениса, први докторат у стрипу, „Увод у објављивање научних публикација“, водич кроз свет објављивања истраживачких резултата, и „Докторати у прози: Илустроване приче“, експеримент у научној комуникацији.

Марија Новаковић, асистенткиња са Факултета организационих наука, преводитељка „Одравњивања“ говорила је о изазовима с којима се сусретала током превођења прве докторске дисертације у стрипу.

Уредник издавачке делатности ЦПН-а, Иван Умељић, представио је „Увод у објављивање научних публикација“, користан приручник за младе истраживаче у коме су разјашњене многе недоумице са којима се истраживачи сусрећу приликом објављивања научних прилога у међународним академским часописима.

Осим о наведеним издањима, разговарало се и о „Докторатима у прози“, најновијем издању ЦПН-а у коме је у слици и речи представљено 11 докторских дисертација објављених у Србији у последњих пет година. Ово издање је настало као резултат сарадње два уредника из ЦПН-а, 11 аутора доктората и 11 илустратора из пет држава.

Остале активности