ЦПН на AI конференцији у Ријеци

ЦПН на AI конференцији у Ријеци

Добривоје Лале Ерић, национални руководилац пројекта Европска лабораторија вештачке интелигенције, представио је пројектне циљеве и art+science програме Центра 8. новембра у Ријеци

Свеучилиште у Загребу и Свеучилиште у Ријеци заједнички су организовали конференцију интригантног назива Природна и умјетна интелигенција: суживот, сурадња, сукоби на Теологији (теолошком факултету) у Ријеци. Скуп је окупио око 20 говорника из Хрватске, Пољске, Кореје и Србије. Уникатни концепт скупа огледао се у интердисциплинарном повезивању и дискусији између истраживача из математичких, техничких и биомедицинских дисциплина, са бројним теолозима, социолозима и филозофима.

Испред ЦПН-а, на конференцији је учествовао Добривоје Лале Ерић који је представио активности унутар пројекта Европска лабораторија вештачке интелигенције, уз посебан нагласак на досадашњим art+science програмима. Издвојен је, такође, и овогодишњи програм посвећен неуронаукама који, под називом art+neuroscience, започиње 14. новембра.

 

Учешће Центра на конференцији у Ријеци наставак је дугогодишње сарадње и заједничког деловања са тамошњим Свеучилиштем и другим локалним партнерима. У овом контексту, посебно је важно издвојити развој заједничког регионалног програма, фокусираног на спој уметности и науке, који ће бити реализован под окриљем конференције ЕСОФ 2020 у Трсту.

Остале активности