ЦПН на EUSEA конференцији

ЦПН на EUSEA конференцији

Представницa ЦПН-а учествовала је на конференцији EUSEA, у Ирској, 6. и 7. јула 2022. године.

У Корку је, 6. и 7. јула, одржана међународнa годишњa конференција асоцијације EUSEA, под називом Co-Creating the Future, у просторијама Munster Technological Universityја (MTU). Конференција је отпочела свечаним отварањем где се учесницима обратила председница асоцијације Сиси Билгрен Асквал.

Фото: EUSEA

Др Тања Аднађевић је на конференцији представила пројекат TeRRIFICA и кампању „Расхлади град“ као део кокреативних процеса и укључивања грађана у грађанска научна истраживања на тему климатских промена. Током два дана је представница Центра за промоцију науке имала прилику да присуствује предавањима у оквиру програма Horizon talks, представљању пројеката и видова њиховог финансирања, интерактивним радионицама, паралелним сесијама и другим излагањима учесника. Како је кокреација била фокус овогодишњег догађаја, кроз живe дискусијe и инспиративне разговорe су размењиванa искуства, методологије и алати који ову дисциплину чине релевантнoм у прекограничном, институционалном и индивидуалном контексту.

EUSEA (European Science Engagement Association) je међународна заједница професионалаца који се баве јавним и грађанским ангажманом. Овај динамичан савез уједињује организаторе фестивала науке, научне комуникаторе, научне центре, као и институције културе широм Европе.

Фото: EUSEA

Остале активности