ЦПН на конференцији ECSITE 2024

ЦПН на конференцији ECSITE 2024

Конференција ECSITE 2024, један од најважнијих догађаја у научној комуникацији, одржана је од 5. до 8. јуна, у Љубљани. Скоро хиљаду представника музеја и научних центара из целог света окупило се да размене искуства, упознају се са најновијим трендовима и успоставе важне професионалне везе.

Догађаји су се одвијали у Изложбеном и конгресном центру, Културном центру РОГ, Словеначкој академији наука и уметности и Институту Керсникова, који је био домаћин конференције.

На отварању су говорили Јуре Гашпарић, државни секретар у Министарству за високо образовање, науку и иновације, Бошњан Корибник, заменик градоначелника Љубљане, Јуриј Крпан, уметнички директор Института Керсникова, Бруно Марке, председник ECSITE-а, и Катрин Франше, извршна директорка ECSITE-а.

Програм је укључивао 75 сесија, два истакнута предавања, showcase догађаје, Grand Bazar и изложбу Business Bistro, где су излагачи могли унапредити своје пословање и представити значајна достигнућа. Представници ЦПН-а имали су запажену улогу на ECSITE-у, с обзиром на бројне међународне пројекте у које је ЦПН укључен.

Следеће године, конференција ECSITE ће се одржати у Варшави, главном граду Пољске.

Остале активности