ЦПН на конференцији Re:logia у Софији

ЦПН на конференцији Re:logia у Софији

Представници ЦПН-а учествовали су, 21. и 22. новембра, на дводневној конференцији посвећеној уметности, науци и технологији, у Софији, Бугарска

Међународна конференција Re:logia, која је одржана у Софији, 21. и 22. новембра, окупила је низ међународних говорника из области науке, уметности и нових технологија. Теме које су биле у фокусу ове конференције јесу емоционална интелигенција, СТЕАМ дисциплине, и дизајн и креативне индустрије у дослуху са новим технологијама.

Уз конференцију, која је одржана у импозантној згради Националне палате културе, највећем мултифункционалном конференцијском и изложбеном центру Југоисточне Европе и правом архитектонском чуду, посетиоци су имали прилику да виде и изложбу посвећену новим технологијама и материјалима. Експонате на овој изложби су, између осталих, представили Арс Електроника из Линца, Аустрија, и Универзитет Aalto из Хелсинкија, Финска.

Један од говорника на конференцији био је и Доријан Колунџија, иницијатор и оснивач београдског студија за нове медије Галерија 12+, који је овом приликом разговарао са представницима Центра за промоцију науке и за месечну радио-емисију ЦПН-а Радио Елементи дао ексклузивну изјаву о раду свог тима за Музеј будућности у Дубаију.

Представници ЦПН-а су искористили посету главном граду Бугарске да обиђу и дечји научни центар Музејко, у коме је на самом улазу назначено да је „намењен и одраслима“, где су, између осталог, имали прилику да виде поставке намењене изучавању разноврсних научних феномена, одељак са информацијама о климатским променама, као и богато опремљени Мејкерс спејс.

 

Остале активности