ЦПН на СТЕМ конференцији у Подгорици

ЦПН на СТЕМ конференцији у Подгорици

На позив колега из Завода за школство Црне Горе, Центар је учествовао на конференцији под називом „Размена искустава о процесу реформе образовања“, одржаној у Подгорици 8. и 9. октобра

Успешна и дугорочна сарадња представника различитих научнообразовних институција Црне Горе и Центра за промоцију науке настављена је учешћем Центра на конференцији посвећеној наставничким компетенцијама и савременим образовним концептима. На скупу под називом „Размена искустава о процесу реформе образовања“, одржаном у згради Министарства просвете Црне Горе, било је присутно око 50 професионалаца из свих земаља бивше Југославије, који припадају различитим образовним оквирима и форматима.

Добривоје Лале Ерић, руководилац Сектора за међународну сарадњу и члан тима пројекта Scientix, представио је модел рада, активности и приступ Центра када је у питању савремено научно образовање, уз посебан акценат на СТЕМ образовном оквиру. Као уводни говорник отворио је панел сесију под називом „Кључне компетенције СТЕМ-а“.

Током дводневне конференције представљене су бројне иницијативе, пројекти и приступи којима се баве колеге у свим земљама регије. Посебан део програма чинила је посета изузетној гимназији у Подгорици „Слободан Шкеровић“, где су гостима предочене разноврсне и успешне активности једне од највећих школа у регији, коју похађа готово 2000 ђака.

Остале активности